Landnummer Frankrijk

Voor het voeren van een internationaal telefoongesprek, moet er voorafgaand aan het telefoonnummer een landnummer worden ingetoetst. Dat is het nummer waarmee je duidelijk maakt dat je belt naar een belaad land in een bepaalde regio. Bel je naar Frankrijk, dan moet je voor het telefoonnummer aan eerst het landnummer draaien. Voor Frankrijk is dat het landnummer 0033. Na het landnummer toets je het netnummer in en vervolgens het daadwerkelijke telefoonnummer. Een telefoonnummer in Frankrijk is net als in Nederland opgebouwd in een logische volgorde. Als je gebeld wordt door een telefoonnummer beginnend met 0033 of met +33, dan ben je gebeld door een Frans nummer.

 

Telefoonnummers in Frankrijk

Net als in Nederland en in de meeste andere landen is een telefoonnummer in Frankrijk opgemaakt uit verschillende onderdelen. Het nummer begint met het landnummer 0032, gevolgd door een viercijferig kengetal waarmee het netnummer wordt aangegeven en tot slot het telefoonnummer zelf. Met het landnummer wordt duidelijk dat je belt naar een specifiek land in een bepaalde regio. Het netnummer toont vervolgens dat je belt naar een nummer in een bepaalde regio en tot slot het abonneenummer dat specifiek is toegewezen aan een bepaalde lijn.

 

Landnummer

Met het landnummer wordt tijdens het bellen duidelijk gemaakt waar je heen wilt bellen. Alle landen ter wereld beschikken over een eigen landnummer. De landen zijn hiervoor verdeeld in verschillende zones waarvan er 9 in totaal zijn. Dit zijn de zones 1 Noord-Amerika, 2 Afrika, 3 en 4 Europa, 5 Zuid-Amerika, 6 Australiƫ en Antarctica, 7 Oost-Europa en Rusland, 8 Zuid-Aziƫ en 9 het Midden-Oosten. Het landnummer begint altijd met 00 of met een +. Deze beide codes kunnen gebruikt worden. Na de 00 of de + komt het zonenummer. Voor Frankrijk is dat het getal 3 omdat Frankrijk in Europa ligt. Vervolgens kunnen er 1 tot 3 getallen aan de reeks worden toegevoegd waarmee een specifiek land wordt aangeduid. Frankrijk heeft daarvoor het getal 3 gekregen waardoor het landnummer 0033 of +33 is.

 

Netnummer

Het tweede deel van de reeks bestaat uit het netnummer. Daarvoor wordt in Frankrijk gebruik gemaakt van een systeem dat lijkt op dat van Nederland. Franse netnummers bestaan uit 4 getallen waarbij de eerste twee een groter gebied aangeven. Dat zijn 01 voor de regio Parijs, 02 voor het noordwesten van het land, 03 voor het noordoosten, 04 voor het zuidoosten en 05 voor het zuidwesten. Na deze twee getallen komen de twee getallen die behoren tot een specifieke kleinere regio. De kengetallen 06 en 07 worden gebruikt voor mobiele telefoonnummers in Frankrijk en 08 en 09 nummers zijn gratis telefoonnummers of betaalde telefoondiensten.

 

Abonneenummer

Het daadwerkelijke telefoonnummer is tot slot het abonneenummer. Dat is het nummer waarmee een specifiek persoon of bedrijf bereikt kan worden. Dit nummer bestaat uit een willekeurig unieke volgorde van getallen die na het landnummer en na het netnummer ingetoetst dienen te worden. Op die manier kun je altijd op de juiste manier iemand bereiken. Als je naar Frankrijk belt, dan vervangt het landnummer 0033 de eerste 0 van het netnummer.